Hem | Spelbranschen | Spel i Sverige | Online spel | Internationellt | Las Vegas | Spelnet.se | Nyheter
 
Las Vegas
 De stora
 Historia
 Staden
 "Spelstaden"
 The Strip
 

Las Vegas: Stadens historia


Oasen Vegas

Las Vegas betyder "Ängarna" på spanska. Den förste icke-indian att upptäcka Las Vegas var en ung mexikan, Rafael Rivera, vilken 1829 red in i den dal som kallades där Mojave och Sonora öknarna möts för att leta efter vatten. Rivera var en erfaren spejare och ingick i en 60 personers handelskaravan vilken leddes av mexikanen Antonio Armijo.

Efter två veckor återvände Rivera och meddela att han funnit en oas med källor i dalen. Upptäckten innebar att karavanvägen "The Spanish Trail" mellan Colorado, som då var spanskt, och San Diego i Californien förkortades betydligt. Trots upptäckten av vattenkällorna kallades resan i årtionden av mexikanarna för "jornada de muerte," dvs "Dödens resa". 1830-1848 heter källorna Vegas på kartor från den tiden och därefter Las Vegas. Mormonerna lämnade Las Vegas
1855 byggde mormonerna ett fort och missionsstation vars rester idag finns norr om "Downtown"! Redan 1858 lämnade man området bland annat på grund av torkan och upprepade indianräder. I början av 1860-talet kom guld- och silverruschen. Guldletaren Octavius Decatur Gass började 1865 köpa upp ett större landområde och ägde efter ett tag större delen av nuvarande Las Vegas.

Knutpunkt

När järnvägsspåren kopplades samman 1904 från öst till väst blev Las Vegas en viktig knutpunkt, inte minst som vattendepå för ångtågen. En tältstad växte upp med salooner, affärer och övernattning samt spel i olika former. 1905 blev Las Vegas stad.


 
Slots i Norden
Bekanta dig med olika villkor för automatspel hos våra grannar och i övriga Europa.

Supervinster
Den största vinsten i Sverige hittills - över 214 miljoner kronor hamnade i Helsingborgstrakten.

Hjälpredan finns
Svårt att reda ut terminologin i nätpoker eller kasino? Gå igenom engelska begrepp som används där innan du "bumpar" istället för att "passa".

 

 

 
 
Spelnet Presents a Film from Earls Court 2010
Fighter.com
 
 
Copyright© 2008 Spelnet.se - Produced by Scandnet.com | Disclaimer